מטפלת בשיטת NLP ודמיון מודרך
טיפול און ליין (טיפול מרחוק)
היום נהוג לומר כי גיל ההתבגרות אינו מסתיים יותר בגיל 18, אלא נמשך גם אל העשור השלישי ואף הרביעי בחייהם של הצעירים (עד אמצע שנות ה – 30), ואחת ההשפעות הישירות של התופעה היא ללא ספק הקושי של צעירים לקבל החלטות בצורה מושכלת.
רבים מן הצעירים מסתמכים על הוריהם יתר על המידה ובאופן לא מודע אינם מעוניינים לנתק את הקשר התלותי שהתפתח במשך שנים אשר הקל עליהם בקבלת החלטות רוב ימי חייהם. הבעיה היא שיש הבדל גדול בין ההחלטה איזה בגד לקנות או מה לאכול בבוקר ובין החלטות חשובות בצמתים קריטיים בחיים כמו בחירת מקצוע, קניית דירה (ובכלל זאת נטילת משכנתא) ואפילו מיסוד של קשר זוגי. המחשבה שעקב ניסיון החיים המשותף, ההורים יודעים מי הכי טוב עבור הילדים שלהם הופכת להיות מעין אקסיומה ללא אחיזה במציאות.
מצב זה גורם לתחושה של בלבול, חרדה ודיכאון אשר מבעבעים מתחת לפני השטח ובמקרים קיצונים יכולים אף לגרום לקשיים נפשיים או מחלות פיזיולוגיות.
יש להדגיש כי על מנת לתקן את המצב אין צורך לחפש אשמים או להכות על חטא, אלא נדרש שיתוף פעולה של שני הצדדים : ההורים צריכים ללמוד כיצד לשחרר את החבל ולתת לילדיהם בחירה חופשית ואילו הילדים צריכים להבין כי המשמעות של להיות מבוגר היא אינה קבלת החלטות כאלו או אחרות, אלא עצם העובדה שהם לוקחים אחריות על החלטותיהם שלהם מתוך ידיעה כי לכל בחירה יש מחיר וכי אין בחירה מושלמת.
למרות שלהורים יש חלק חשוב בעיצוב האישיות ונורמות ההתנהגות של ילדיהם, יש להוסיף כי עידן המידע בו אנחנו חיים ובעיקר "תרבות האינסטנט" מקשים עוד יותר על עיצוב הזהות העצמית בקרב בני נוער ובוגרים צעירים. לדוגמה, אם בעבר לחץ חברתי היה זקוק למרחב פיזי על מנת להתקיים, היום צעירים רבים מושפעים באופן ישיר מן ההתנהגות של חבריהם ברשתות חברתיות ודרך אפליקציות סלולאריות כגון Whatsapp. לפיכך, אין פלא כי הגיל הממוצע בו צעירים צורכים אלכוהול, נחשפים לחומרים בעל אופי מיני קשה או מעשנים הולך ויורד והסמכות ההורית רק הולכת ונשחקת.
כמו כן, תופעות של נידוי חברתי והשפלה דרך הרשת הידועות בתור "בריונות רשת" (Cyberbullying) יכולות להביא את המתבגרים למצבי קיצונים וכאן יש למחנכים ולהורים תפקיד מפתח ועליהם לשמש כמבוגר האחראי ולשים לב לכל איתות של מצוקה או שינוי בהתנהגותו של המתבגר.
על מנת ללמוד כיצד ניתן לחיות עם עצמנו בשלום, לקבל החלטות שנהיה שלמים עימן ובעיקר לתקשר עם הסביבה בדרך נעימה ופתוחה מבלי להרגיש מאוימים, ניתן להשתמש במגוון של שיטות המתבססות על תורת ה – NLP כגון תקשורת מקרבת ומוח אחד.
שיטות אלו מקנות לנו את היכולת להפריד בין רגשות לעובדות ועל כן לקבל החלטות בצורה מושכלת ולא כתוצאה מדחף רגעי כזה או אחר או לחץ חברתי, לשלוט בכעסים ולנהל שיחה פורה עם הצד השני.
אם גם אתם מעוניינים לעשות שינוי בחייכם, לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר ואשמח להוביל אתכם לעבר הגשמת מטרה זו.
מה גורם לנו לברוח מהאמת ? ולמה כדאי שנלמד להפסיק עם זה?
שבת בצהריים… שקט. אני ובעלי נחים, נהנים מקרירות המיזוג בבית ומתרפקים על רגעי השלווה. דפיקות בדלת…
כעבור שעתיים כולם הלכו, הוריי, אחי וגם העייפות. אך גל העצבים נשאר, והמשיך להכות בסכר נפשי…
כל הסיטואציה הזאת יכלה להימנע…
לחצו כאן לקרוא עוד על בריחה מהאמת ועל טיפול בפחדים